Valkenswaardse Golfclub
GebruikersnaamWachtwoord 
Wachtwoord vergeten?  

Opleiding tot handicap 54

Wat komt erbij kijken voordat een beginner toe is aan het behalen van handicap 54, voorheen bekend als GolfVaardigheisBewijs (GVB)? Er zijn een aantal stappen die elkaar opvolgen.


Golflessen
Heeft u nog nooit gegolfd, dan neemt u eerst lessen bij de golfleraar.

Baanpermissie
De golfleraar bepaalt wanneer uw golftechniek zover gevorderd is, dat u toe bent aan baanpermissie. Daarbij wordt u geacht dat u deze techniek zodanig beheerst dat u zich op de baan voor het verkrijgen van handicap 54 kunt prepareren. Los van de golftechniek zult u enige kennis van de golfregels moeten hebben. Ook daarvoor zorgt de golfleraar. Meer informatie over de procedure...


Begeleidingsronde
Na het behalen van de "baanpermissie" wordt u benaderd door de Marshalcommissie.

Deze commissie zal u begeleiden op de eerste ronde op de baan, waarbij de veiligheid benadrukt wordt en op de belangrijkste local rules (plaatselijke regels) wordt gewezen.

Vanwege die veiligheid is het bestuursbesluit genomen, dat elk nieuw lid of elk lid dat baanpermissie van de golfleraar krijgt eerst een begeleidingsronde moet hebben gelopen voordat men zelfstandig de baan op mag.
 

Handicap 54 (GVB)
Heeft u baanpermissie verkregen en de begeleidingsronde gelopen, dan zal uw volgende doel zijn het behalen van handicap 54 (voorheen GVB).

Ten eerste moet u een theorie-examen oftewel het Golfregelexamen doen. Hiervoor meldt u zich aan bij een lid van de Handicap- en Regelcommissie. Het examen is opgezet door de NGF en bestaat uit 30 multiple-choice vragen over de golfregels. Tenminste 23 antwoorden moeten goed zijn, wilt u slagen.

 

 

Daarna speelt u een ronde van 9 of 18 holes. De marker (iemand, die uw punten noteert) moet een lid van de Handicap- en Regelcommissie zijn of een andere, ervaren golfspeler. Dit laatste wel na goedkeuring van de commissie. De playing handicap bedraagt voor de heren 44 en voor de dames 45 slagen en de baan moet qualifying zijn. Scoort u tenminste 18 resp. 36 stablefordpunten, dan bent u geslaagd voor handicap 54 en heeft u het GVB. Aan de hand van het resultaat van uw ronde berekent de commissie uw handicap. Die kan dus al meteen lager dan 54 zijn.

 

Met het verkrijgen van een handicap kunt u meedoen aan wedstrijden. Voor het deelnemen aan clubwedstrijden of de dameswedstrijden (dinsdag) en herenwedstrijden (vrijdag) is een handicap verplicht, uitzonderingen daargelaten.

http://www.ngf.nl/pagina/gvb-exameneisen/

 

 

 

 

 

Baanstatus

BaanOpen
QualifyingNee
Oefenacc.Open, let op beperkingen

Meer...

Activiteiten

Geen aankomende activiteiten.

Nieuws

Jubileum: 25 jaar VGC

Meer...

SfeerToegankelijkOefenenBaan